3Joe

Nos mi volnánk a 3Joe, kiknek létszáma gyakran változó. Tulajdonképpen egy dob-basszus-gitár instrumentális, hármas formáció vagyunk (Máté, Gerdesits, Pongrácz), azonban dalaink igazán úgy alkotnak teljes képet, ha a gondolatainknak szóban is hangot adunk. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek instrumentális nótáink, de nagyrészt a harmóniák és dallamok mellett meglehetősen ének-rap centrikus nótákat írunk. Így hát van nekünk egy énekesnőnk Lakner Roberta, akinek elképesztően jó hangja van és elképesztően ügyesen tud bánni vele. Valamint egy szónokló barátunk Farsang NiGGeri, akinek a személyéből csak úgy árad a stenk és mindig megmondja a tutit.
Mindannyiunk kiskora óta foglalkozik zenével, és tizenévesen már aktívan gyakoroltunk mindenféle jót. Egytől egyig mindannyian a HangSZínTér-szakgimnáziumba járunk/jártunk/tanulunk/tanultunk/végeztünk. A Trio/3Joe létforma ott született meg, nem csak mint zenekar, hanem mint baráti kötelék. Együtt hárman sokféle felállásban zenéltünk különböző énekesekkel, előadtunk mindenféle rock zenét, bluest, funkyt, altert, jazzt, fusiont, Mohait (ez külön kategóriának minősül) stb… A legkiemelkedőbb, legütősebb és legélvezhetőbb alakulat a nálunk egy osztállyal lejjebb tanuló Lakner lánnyal lépett fel és ő nem csak mint énekesnő, de mint jóbarát is a társaságunk részévé vált. Úgy gondoljuk, ha valaki, akkor ő az.
NiGGeri 2 éve már, hogy elhagyta a sulit, de gyakran meglátogat bennünket, hogy FIXen tartsa a barátságunkat. Basszusgitárosként hagyott végzett és a mai napig űzi. Nálunk, mint rapper dobja be magát. A kisugárzása és a modora meglehetősen a fekete emberére emlékeztet, így lett Farsang Gergelyből NiGGeri.
A zenénk elég vegyesfelvágott, jazz-funky-rock-metal-alter-pszichedelik-progresszív-rap orgia, de tulajdonképpen fusion. Van olyan is, hogy dalonként váltunk stílust, vagy a dalokon belül ilyen-olyan átmenetekkel megsegítve azt, viszont a végkifejlett sajátosan 3Joe-s. Mindenki más-más stílusbokban jeleskedik, más-más érzettel nyúl a hangszeréhez így a végeredmény egy stíluson belül igen csak progresszív és innovatív. És akkor ehhez még hozzácsapódik az ének meg a rap és tessék.
Szóval ja, mint már mondtam egy jazz-funky-rock-metal-alter-pszichedelik-progresszív-rap oragia vagyunk, és cèl a menyország vagy a pokol, de mindenek előtt.
Sex, Drugs and Rock n’ Roll!

07Airmand