RasTacsko

Még középiskolában ragadt rám a Tacsi név, az urbanlegend szerint azért mert rövidek a lábaim és földig ér a…
RasTacsi pedig később jött a hajam miatt.
Gyerekként mindenevõ voltam zenei téren. Ez a mai napig sem változott sokat. A reggae zenével komolyabban viszont középiskolában ismerkedtem meg, fõleg hiphop vonalon mozgó haverokon keresztül. Aztán otthonra beköttettük a netet meg mellette jöttek a hajdúböszörményi cimborák által szervezett More Fire bulik én meg nem gyõztem keresgélni a zenéket amiket hallottam.
2009 volt, két Reggae Camp és rengeteg More Fire buli hatására már elég szép gyûjteményem volt otthon zenékbõl, persze akkoriban még fõleg DC++, meg másolt CD-rõl rossz minõségben átvett mp3-ak, ahogy az kell. És akkor kerestek meg, hogy lenne-e kedvem esetleg selectorkodni a sub.hu rádiónál. Mondtam is, hogy persze hogy van kedvem, az hogy tehetségem lesz-e meg majd eldöntitek. Aztán ott ragadtam.
Hétfõnként volt egy mûsorom Monday Rising néven, amit eleinte egyedül, majd késõbb Slabba barátommal együtt csináltunk. Akkoriban fõleg otthon, Virtual DJ-vel, egér/billentyûzettel, igazán fapadosan kevertem a dancehall és reggae zenéket. Aztán mivel a rádióban ‘dolgozott’ a debreceni Romlott Hazai partysorozat egyik alapítója, Mr. Die, tõle és Piercitõl sikerült ellesnem elég sok dolgot, és szépen lassan elkezdtem gyûjtögetni saját cuccokra.
Az elsõ buli ahol zenéltem 2010 április 17-én volt. Sub Night volt a perényi 1-ben… Lowfreq-kel és Senior Canardooval (aka. Mr Die) Ezzel a felállással késõbb még sokáig játszottunk szerdánként a Bass in ya Face bulik keretein belül. Ezek a bulik egyéb okokból kifolyólag abbamaradtak, de azóta is megyek és pörgetem a lemezeimet ahova hívnak. Sikerült otthonra összehozni egy komolyabb szettet, a lemezjátszókért (és rengeteg lemezért) ezúton is köszönet Bodnár Tibinek. Martin barátommal és Slabbával sikerült összehoznunk jó pár bulit az East Massive-nak Nyíregyházán, de a kecskeméti Goatmét Sounddal is többször sikerült közös bulit összehozni, többek közt a Sziget fesztiválon is együtt zenéltünk James-szel. Ezeken felül a számomra legfontosabb két esemény ahol zenélhettem az a reggae camp, és a dubapest hifi szülinapi bulija volt. Maximális tiszteletem a Ladánybene 27-nek és Jahfarnak, hogy pénzt és idõt nem sajnálva szervezik ezeket a bulikat.

WakablackTomE