The Bluebay Foxes

A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és amerika déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallmos refrének jellemzik.
A zenekar bemutatkozó koncertjére az A38 Hajón került sor 2016. április 28-án, ahol közel 300 fő előtt játszott a zenekar. Az április végén, a Recorder.hu oldalán premierezett My Hands című számuk mára több mint 10000 lejátszást ért el. A dal 2016 augusztusában jelent meg nemzetközi közegben, egy többszázezres nézettségű, brit független zenei platform és zenei blog válogatásanyagában.
A The Bluebay Foxes zenéjére a szakma is felfigyelt, különdíjjal ismerték el a csapatot az egri Éter Tehetségkutató Fesztiválon, közel 50 jelentkező közül bejutottak a legjobb hatba a Müpa Garázsband Fesztiválján, ahol közönség díjasok lettek, valamint 140 zenekarból kiválasztva élőben is megmutathatták magukat a Keretblog által szervezett Kikeltető tehetségkutatón.
A zenekar With Me című második singleje és egyben első videóklipje december 13-án premierezett, amiről később írt többek között a Petőfi Rádió és több hazai zenei oldal is.
A The Bluebay Foxes olyan zenekarok társaságában zárta a 2016-os évet mint  a Blahalouisiana, a The Luckies, a Fran Palermo és a The Ivan and the Parazol.

speakers_of_zion_2017_Bozsó_István_307